update geschatte leestijd 1 minuut
schedule later lezen
later lezen

Vul hier uw e-mailadres in en ontvang deze pagina in uw mailbox
om op een later tijdstip terug te lezen.

Casemanagement dementie

Sinds 1 januari 2016 valt casemanagement onder de aanspraak wijkverpleging binnen de Zorgverzekeringswet. Verwijzers kunnen cliënten/patiënten sindsdien rechtstreeks aanmelden bij de thuiszorgaanbieder van voorkeur.

De casemanager dementie kan ondersteunen en begeleiden in het proces van de dementie. Vóór en na de diagnose zijn er vaak veel vragen en onzekerheid over de toekomst.  De casemanager kan hiermee helpen. Zij/hij weet veel over dementie en hoe u hier mee om kunt gaan, maar kan ook dingen voor uitzoeken als er vragen zijn over zorg, wonen, wet- en regelgeving. Er is een luisterend oor, óók en juist voor de naaste. De casemanager wandelt mee en ondersteunt waar nodig.

Casemanagement wordt nu betaald uit de Zorgverzekeringswet, onder de wijkverpleging en valt in de basisverzekering.  Hierop is het eigen risico niet van toepassing. In Twente werken de casemanagers dementie vanuit hun eigen zorgorganisatie, De huisarts kan rechtstreeks doorverwijzen naar de casemanager dementie van de thuiszorgorganisatie waarvoor de cliënt voorkeur heeft.

Als u hieronder klikt, vindt u de lijst met de aanbieders van casemanagement dementie in Twente

casemanagement door ketenpartners

Bekijk hier een vlog over de casemanager dementie.

Bekijk hier de algemene folder over casemanagement bij dementie uitgevoerd door de Ketenpartners van Dementie Twente. Wilt u graag een hardcopy versie van deze folders bestellen? Stuur een mail met het aantal naar l.heerts@dementietwente.nl