Tools

Signalenkaart

21 nov. 2011
De signalenkaart wordt gebruikt door medewerkers in de zorg om tekenen van dementie te herkennen.

Dementie Care Mapping (DCM)

21 nov. 2011
Dementia Care Mapping (DCM) is een intensieve observatiemethode die het welbevinden van mensen met dementie in kaart brengt. Dat proces zorgt tevens voor een continue verbetering van de kwaliteit van zorg aan deze doelgroep.

Alzheimer Experience

21 nov. 2011
Een manier om te ervaren hoe mensen met dementie de wereld zien. Om zo dementie beter te begrijpen. Te gebruiken voor medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers.

Prikkelrijke Interventies

21 nov. 2011
Een kaartenbak met handleidingen voor prikkelrijke en prikkelarme activiteiten. Bedoeld voor bewoners die niet kunnen deelnemen aan de reguliere activiteiten, omdat ze volledig bedlegerig zijn, of de prikkels niet meer aankunnen. Winnaar Zorgaward 2011.

Toolkit Dementie

21 nov. 2011
Verschillende interessante instrumenten (nota’s, checklists, instructies, protocollen, richtlijnen, werkmateriaal voor casemanagers, voorbeelden van informatiemateriaal en folders) verzameld in twee verschillende projecten van het Transitieprogramma Langdurende Zorg.

 

De tools worden aangeboden ter lering en ondersteuning. Als een tool in de lijst is opgenomen, betekent dat niet dat deze wordt aanbevolen door de dementieketens. Niet alle tools zijn binnen de dementieketens beoordeeld of uitgetest.

Meer tools volgen. Zelf een tool toevoegen? Neem contact op via het contactformulier!

Kijk ook eens bij de nuttige links.